Licht lagere winst voor Exxon

Exxon heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte winstdaling moeten incasseren. Het nettoresultaat kwam uit op 1,57 miljard dollar nadat het Amerikaanse olie-, gas- en chemieconcern in dezelfde periode vorig jaar een bedrag van 1,63 miljard dollar in zijn boeken had geschreven. De omzet klom van 31,67 miljard tot 32,21 miljard dollar.

Bestuursvoorzitter Lee Raymond van Exxon wees erop dat de resultaten maar weinig verschilden van de tweede driemaandsperiode van vorig jaar toen de onderneming een recordresultaat neerzette. Hij weet de lichte daling aan de aanzienlijk lagere prijzen in zijn chemiedivisie.

Exxon profiteerde in het tweede kwartaal vooral van de hoge prijs voor ruwe olie, hoewel die in de loop van de verslagperiode daalde. Ook de prijs van aardgas was hoger en leverde Exxon de hoogste inkomsten uit dit product op voor een tweede kwartaal in de afgelopen vijftien jaar.