CNN: sporen duiden op bom bij vliegramp

BROOKHAVEN, 23 JULI. Twee Amerikaanse televisiezenders hebben gisteren gemeld dat de onderzoekers die de oorzaak van de ramp vorige week met de Boeing 747 van TWA proberen te achterhalen meer en meer gaan geloven aan een bomexplosie. Op de achterzijde van een deel van een vleugel, dat vorige week werd gevonden, zijn chemische sporen aangetroffen die duiden op de aanwezigheid van een bom.

De resten zijn gelokaliseerd met behulp van geavanceerde opsporingsapparatuur, die kleine sporen van chemische substanties kan ontdekken. Het bewuste vleugeldeel gaat naar een specialistisch laboratorium in Washington voor verder onderzoek. Beide zenders, CNN en ABC, onderstrepen dat het vooralsnog gaat om aanwijzingen en niet om bewijzen. Een van de onderzoekers, James Kallstrom van de FBI, wilde op een persconferentie niet ingaan op de berichten van de tv-zenders.

Gisteren vonden de onderzoekers tot hun grote opluchting voor de kust van Long Island bij New York een groot deel van de romp. In het wrakstuk zaten de stoffelijke resten van zes passagiers. In totaal zijn nu 105 slachtoffers van de ramp geborgen. Het ongeluk kostte alle 230 inzittenden het leven. De vondst van de romp werd door gouverneur George Pataki van New York bekendgemaakt tijdens een rouwdienst in Brookhaven, een kustplaats in Long Island. Honderden nabestaanden woonden de dienst bij. Aan het einde van de plechtigheid wierpen de deelnemers rozen in zee. (Reuter, AFP)