Oude Boemerang ontdekt

VLAARDINGEN, 22 JULI. Archeologen hebben in het Vlaardingse bedrijvenpark Hoogstad een boemerang gevonden uit ongeveer 100 na Christus. Het voorwerp lag in de buurt van een oude afwateringssluis die daar ooit was aangelegd door de Cananefaten, een inheemse stam die het Westland bevolkte in de Romeinse tijd.

De vondst is enkele maanden geheim gehouden, omdat de archeologen eerst zeker wilden weten dat het echt om een boemerang ging. Stadsarcheoloog J. ter Brugge: “We hebben er een replica van gemaakt en er uitgebreide testen mee gedaan. Het ding werkte inderdaad als een goede boemerang.”

De boemerang werd gebruikt als wapen om te jagen. In Nederland zijn er tot nu toe drie gevonden. Het Vlaardingse voorwerp is gemaakt van esdoornhout. De boemerang is vanaf maandag te zien in archeologisch museum Hoogstad in Vlaardingen. (ANP)