ING krijgt 54 pct in Pools Slaski

AMSTERDAM, 22 JULI. ING Groep heeft gebruik gemaakt van de optie om het belang in de Poolse Bank Slaski uit te breiden tot 54,1 procent. De aandelenoverdracht, waarmee een bedrag is gemoeid van 270 miljoen gulden, is vorige week donderdag ondertekend, aldus een woordvoerster van ING.

Begin juni heeft de Nederlandse bank- en verzekeringsgroep zijn belang al vergroot met 7,25 procent tot 33,15 procent. Voor dit pakket legde ING 90 miljoen gulden op tafel - 210 zloty ofwel 132 gulden per aandeel.

Volgens de woordvoerster heeft ING vooralsnog geen plannen het belang nog verder uit te breiden. ING verwierf ruim twee jaar geleden een belang van 25 procent in Slaski bij de gedeeltelijke privatisering van de bank. Tot voor kort was de staat nog voor een derde eigenaar, inmiddels nog slechts voor 6 procent. (ANP)