Haperende attractie op kermis

TILBURG, 22 JULI. Dertig inzittenden van de kermisattractie move it op de kermis van Tilburg hebben twintig minuten ondersteboven gehangen door een technische storing. De attractie blokkeerde tijdens de rit, waardoor een aantal mensen vier meter boven de grond tot stilstand kwam. Zij werden vastgeklemd door een beugel over hun schouders.

Het personeel van de attractie zag uiteindelijk kans de stoeltjes met handbediening rechtop te zetten. Via een ladder konden de bezoekers vervolgens de attractie verlaten.

De kermisexploitant besloot politie en brandweer niet te waarschuwen, omdat “die geen weet hebben van techniek. Het redden zou nog meer tijd in beslag hebben genomen.” Surveillerende agenten hebben de anderhalf uur durende consternatie niet opgemerkt.

Om de attractie hadden zich ongeveer duizend belangstellenden verzameld, die de reddingsactie van commentaar voorzagen. Eenmaal terug op de grond verklaarde een passagier tegen het Brabantse dagblad De Stem: “Ik ben in mijn leven nog nooit zo bang geweest. Ik dacht dat ik dood ging.” Toen de laatste passagier weer op de grond stond, was er een glaasje Spa voor de schrik.

De Tilburgse kermis is eerder het toneel geweest van falende attracties. Precies een jaar geleden raakte een tienjarige jongen ernstig gewond toen hij uit de cakewalk viel. Technische gebreken waren toen de oorzaak. Datzelfde jaar was de panorama tower enkele dagen buiten bedrijf wegens een storing. Enkele jaren geleden werd op de plaats waar nu move it staat de attractie condor getroffen door de bliksem.