ZORGEN.

Diana's aanstaande ex-man, prins Charles, was dinsdag te gast op een feestje ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Sultan Sir Hassanal Bolkiah van Brunei, met 40 miljard dollar aan eigendommen de rijkste man ter wereld. Volgens verschillende Engelse kranten was Charles naar de oliestaat gevlogen om de zorgen over zijn echtscheiding met prinses Diana te vergeten.

De sultan, heerser van Brunei en lid van de oudste nog regerende dynastie ter wereld (500 jaar), besteedde 25 miljoen dollar aan het verjaardagsfeest.

Naar verluidt was tussen de 5 tot 20 miljoen dollar hiervan bestemd voor een andere koning, Michael Jackson, de 38-jarige, zelf benoemde 'king of pop'. Hij gaf op de sultans verjaardag een gratis toegankelijk optreden voor 60.000 van de 300.000 inwoners van het sultanaat. Op uitdrukkelijk verzoek van Hassanal Bolkiah maakte Jackson dit keer geen neukbewegingen bij zijn optreden en ook liet hij na zichzelf in het kruis te grijpen. Maar verder had de leider van het sultanaat, waar alcoholgebruik en andere 'uitwassen van westers moreel verval' verboden zijn, geen bezwaar tegen Jacksons optreden.

In Zuid Korea ligt dit anders. Hier probeert de Raad voor Sociaal-Morele Hervorming de popster de toegang tot het land te verbieden. Jackson, die een paar jaar geleden werd beschuldigd van pederastie, heeft volgens de Zuidkoreaanse Raad een verderfelijke invloed op de jeugd. De Raad wil daarom dat het ministerie voor sport en cultuur de concerten verbiedt die Michael Jackson in oktober in Seoul zal geven.