Palestijnen slaags met kolonisten

KAYRUT, 20 JULI. Meer dan honderd Palestijnen zijn gisteren slaags geraakt met joodse kolonisten in Kayrut op de Westelijke Jordaanoever. De aanleiding voor de confrontatie was een conflict over land, dat volgens de Palestijnen op een illegale wijze van hen afgenomen was. Woedende Palestijnen wierpen stenen naar de kolonisten en vernietigden omheiningen.

Israelische troepen schoten traangasgranaten terug. Een kleine groep kolonisten ging de Palestijnen te lijf met stokken en sloegen de ruiten in van enkele auto's. Van drie fotografen werden de films uit camera's gehaald. Een cameraman van een televisieploeg werd mishandeld. Een tachtigjarige Palestijnse vrouw werd met een gebroken neus naar het ziekenhuis gebracht. De Palestijnen protesteerden aanvankelijk vreedzaam tegen de inname van een stuk land van 200 hectare door de kolonisten. Eerder hadden de kolonisten een stuk land van 50 hectare omheind, dat volgens de Palestijnen niet aan hen toebehoorde. (AP )