Knetemann treurt om bedankje van Blijlevens

WOERDEN, 20 JULI. Bondscoach Gerrie Knetemann heeft Erik Breukink, Erik Dekker, Tristan Hoffman, Danny Nelissen en Aart Vierhouten geselecteerd voor de Olympische Spelen. Breukink en Dekker zullen naast de wegwedstrijd op 31 juli deelnemen aan de tijdrit op 3 augustus. De ploeg vertrekt dinsdag 23 juli naar de Verenigde Staten.

Knetemann verklaarde zijn aanvankelijke plannen noodgedwongen te hebben moeten wijzigen. Het bedanken van twee winnaars van Tour-etappes, sprinter Blijlevens en diens ploegmaat Bart Voskamp, was daaraan debet.

Alles draaide aanvankelijk om Blijlevens. “Maar het heeft niet zo mogen zijn”, zei Knetemann. “Hij laat een kans voorbij gaan. Heel jammer. Iedereen die iets te zeggen heeft in deze sport mag zich dit aantrekken. Met z'n allen zijn we er niet in geslaagd een renner als Blijlevens gemotiveerd in Atlanta te krijgen.”