HARTENKONINGIN.

De Engelse Prinses Diana heeft 104 van haar 110 functies bij liefdadigheidsorganisaties neergelegd, één dag nadat het paleis haar echtscheiding van kroonprins Charles aankondigde. Door de echtscheiding verliest ze haar titel 'Hare Koninklijke Hoogheid'. Zonder die titel kan ze weinig betekenen voor al die organisaties, vindt ze.

“Ze verdienen een koninklijke schutspatroon.” De Engelse krant The Daily Mirror heeft in een brief aan de koningin gevraagd de koninklijke titel van Diana te herstellen, zodat de liefdadigheidsorganisaties geen verlies lijden. Niemand is een betere trekpleister dan de 35-jarige prinses, de meest gefotografeerde vrouw ter wereld, aldus de krant. De liefdadigheidsorganisaties betreurden deze week massaal haar beslissing. Of Diana nu nog de titel 'Queen of Hearts' draagt, is niet duidelijk.