Cricketteam verliest EK-finale

KOPENHAGEN, 20 JULI. Het Nederlands cricketteam heeft de favorietenrol tijdens het Europees kampioenschap niet waar kunnen maken. Ierland won gisteren in Kopenhagen de finale met een verschil van drie wickets. De Nederlanders scoorden in 50 overs 223 runs, op zich geen slecht resultaat dat voornamelijk verkregen werd door bijdragen van Vos (35), Zuiderent (26), De Leede (30) en Van Noortwijk die met 33 not out bleef.

De Ieren gingen daarna aan bat onmiddellijk tot de aanval over. Het openingspaar strafte de bowlers met harde klappen af, maar uiteindelijk zou de zege op naam komen van Benson, als derde man ingegaan, die ruim twee uur aan de wickets vertoefde en topscorer werd met een onbetaalbare produktie van 79 runs. Hij ging uit op een stand van 190 voor 6 met nog tien resterende overs en Ierland trok het spel daarna met grote zelfbeheersing naar zich toe. In de 47ste over sloeg Eagelson (21 not out) de winnende slag en bezorgde daarmee op een stand van 225 voor 7 het Ierse team de eerste Europese titel.

“De vermoeidheid heeft bij ons uiteindelijk de doorslag gegeven”, oordeelde captain Tim de Leede teleurgesteld. “In acht dagen tijd hebben wij zeven wedstrijden moeten spelen en voor sommige van onze bowlers bleek dit te veel gevraagd. De Ieren scoorden in het begin heel veel runs en hebben daarna de teugels vast in handen gehouden.”