Strijd Sri Lanka duurt voort

NEW DELHI, 19 JULI. De Tamil Tijgers en de regeringsstrijdkrachten zijn nog steeds in een verwoede strijd gewikkeld om een legerbasis in het noorden van Sri Lanka. Het Sri-Lankese leger heeft inmiddels per vliegtuig versterkingen gestuurd naar de omgeving van de basis bij het plaatsje Mullaitivu, maar het was nog niet duidelijk of die erin zouden slagen het grotendeels door de Tijgers veroverde complex voor de regering te helpen behouden.

Hoeveel doden er sinds het begin van de spectaculaire aanval door de Tijgers gistermorgen zijn gevallen, staat evenmin vast. Een radio-station van de Tijgers, die strijden voor een afzonderlijke Tamil-staat in het noorden en oosten van Sri Lanka, meldde dat er aan regeringszijde meer dan 500 doden waren gevallen. Zelf zouden ze 48 man hebben verloren bij de operatie. De regering in Colombo heeft zich tot dusverre niet over de verliezen uitgelaten.