Oliver Bierhoff naar Juventus

TURIJN, 19 JULI. Oliver Bierhoff speelt dit seizoen bij de Italiaanse voetbalclub Juventus. Dat meldden Italiaanse sportkranten. De Duitse held van de Europese titelstrijd kost Juventus ruim zes miljoen gulden. Bierhoff stond nog onder contract bij Udinese, waarvoor hij de afgelopen competitie negentien doelpunten maakte.

In de EK-finale tussen Duitsland en Tjeschië (2-1) scoorde hij als invaller twee keer voor zijn land. De Argentijn Claudio Dario Biaggio heeft een contract getekend bij Bordeaux. De 29-jarige aanvaller is afkomstig van de club San Lorenzo de Almagro. Met de transfer is een bedrag van bijna drie miljoen gulden gemoeid.

De Belgische doelman Filip De Wilde speelt de komende drie jaar bij Sporting Lissabon. De 32-jarige international speelde sinds 1988 voor Anderlecht. De club uit Portugal betaalde ruim twee miljoen gulden voor De Wilde. De grote uitverkoop bij de Tsjechische voetbalkampioen Slavia Praag is nog niet afgelopen. Radek Bejbl, die deel uitmaakte van het Tsjehische EK-elftal, gaat naar Atletico Madrid. Slavia krijgt daarvoor naar verluidt ruim 5 miljoen gulden. De internationals Jan Suchoparek, Vladimir Smicer en Nedved vertrokken al eerder uit Praag. Karel Poborsky vertrekt vermoedelijk naar Manchester United.