Kooren heeft oog op Antwerpen laten vallen

De Rotterdammse rederij Kotug start mogelijk per 1 januari 1997 sleepdiensten in de Antwerpse haven. Directeur Ton Kooren, die dit voorjaar het monopolie van een aantal Duitse slepers in de haven van Hamburg doorbrak, wil bij voldoende contractuele belangstelling ook in Antwerpen starten.

Kooren zou in dat geval contracten met reders kunnen afsluiten die zowel de havens van Rotterdam, Hamburg en Antwerpen aandoen. Kooren denkt met zes boten in Antwerpen te kunnen beginnen. In Hamburg heeft het Rotterdamse sleepbedrijf, dat in de haven van Rotterdam het monopolie van Smit Internationale heeft doorbroken, vier schepen in de vaart In Rotterdam werkt Kotug met 14 schepen.

De eventuele komst van Kooren naar Antwerpen heeft onder de Belgische slepers al de nodige onrust veroorzaakt. De sleepdiensten in Antwerpen worden nu verricht door twee maatschappen, URS en De Schelde Sleepdiensten. URS heeft door de plannen van Kotug zich in Antwerpen te vestigen inmiddels besloten tot een prijsverlaging voor haar diensten.