DE KONIJNENVANGER

Lila zat op de bank en keek tv. Eigenlijk was er niks, maar dat vond ze niet zo erg want dan kon ze lekker zappen. Opeens hoorde ze een stemmetje uit de bank; het was Harig, de beer! 'Ga je mee naar konijn?' zei hij.

Dat wilde Lila wel, want het was fijn bij Konijn. Hij had altijd thee en hele lekkere koekjes. Snel pakte ze haar rugzak. Ze deed de afstandbediening erin, voor de zekerheid. Voor als iemand naar iets keek dat ze niet wilde zien.

Lila en Harig liepen langs de oneindige oceaan naar de ingang van het grote bos. Ze moesten over een enge brug, waar je zo van af kon vallen. Maar Lila durfde wel. Ze durfde bijna alles.

Harig had de sleutel naar het grote bos. Het was een hele bijzondere sleutel, hij kon er bijna alle deuren mee openmaken. Alleen wist hij niet altijd zeker wat er achter zou zitten, maar dat heb je nou eenmaal met bijzondere sleutels.

    • Violette Belzer