Uitstekend tweede kwartaal voor Ford

Het Amerikaanse autoconcern Ford heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 1,9 miljard dollar (bijna 3,2 miljard) winst geboekt. Vorig jaar in dezelfde periode rolde er een positief resultaat van 1,57 miljard dollar (2,6 miljard) uit de bus.

Analisten hadden niet op zo'n goed resultaat gerekend, ook al moet rekening worden gehouden met eenmalige baten na belastingen van 213 miljoen dollar. Ford schreef de hogere opbrengst toe aan de goeddraaiende automobielsector, goed voor een winst van 1,1 miljard dollar (plus 8 miljoen dollar). De financiële activiteiten leverden bovendien een recordwinst van 795 miljoen dollar (1,3 miljard) op vergeleken met de 472 miljoen dollar over het tweede kwartaal van 1995. Ford is na General Motors de grootste autofabrikant in de Verenigde Staten.