Tom van 't Hek: 'Is dit Duitsland?'

ATLANTA, 18 JULI. De Nederlandse vrouwen hockeyploeg heeft gisteren het laatste oefenduel voor het begin van de Olympisch Spelen met 0-0 gelijk gespeeld tegen Argentinië. Na afloop van het matige, in de stromende regen gespeelde duel had bondscoach Tom van 't Hek voornamelijk kritiek op het organisatie-comité. “Werkelijk alles gaat hier fout”, zei de coach.

Van 't Hek mocht na het duel aan de rand van het veld geen Nederlandse journalisten te woord staan. De drijfnatte speelsters mochten evenmin via de centrale spelerstunnel naar de kleedkamer. Iedereen moest via de speciale mixed-zone naar de catacomben, hetgeen een flinke omweg betekende.

,Alles moet hier volgens het wetboek”, brieste de oud-international. “Ze zijn hier weinig flexibel en hebben weinig improvisatievermogen. Ik dacht dat we bezig waren met de Olympische Spelen, maar de olympische regels zijn kennelijk belangrijker. We zijn toch niet in Duitsland hier?”