Produktie in industrie blijft groei vertonen

Het produktievolume van de industrie blijft groeien. In mei lag de produktie 3,5 procent hoger dan een jaar eerder. De groei van de industriële produktie ligt al drie maanden op een hoog niveau, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Groeiers zijn vooral de metaalindustrie, de papier- en grafische industrie en de voedings- en genotmiddelenindustrie.

De fabrikanten van hout- en bouwmaterialen produceerden in de eerste vijf maanden van dit jaar juist minder. Het CBS meldt verder dat de volumegroei in de bouw in mei 1 procent hoger lag dan een jaar eerder. Ondanks de groei in mei daalde de bouwproduktie in de eerste vijf maanden van dit jaar met 5 procent. Deze daling wordt toegeschreven aan het langdurige vorstverlet in het begin van het jaar.