Miljoenenverlies Apple

NEW YORK, 18 JULI. Het gaat de Amerikaanse computerfabrikant Apple nog lang niet voor de wind. De onderneming maakte gisteren bekend in het eind juni afgesloten derde kwartaal van het lopende boekjaar wederom verlies te hebben geleden. Ditmaal kwam het negatieve saldo uit op 32 miljoen dollar tegenover een winst van 103 miljoen dollar in het derde kwartaal van het vorige boekjaar.

In het resultaat is inbegrepen een belastingmeevaller van 39 miljoen dollar in verband met de verkoop van het belang dat Apple had in America Online. Per aandeel kwam het verlies uit op 26 dollarcent. Dat was een stuk beter dan de verwachte 1,07 dollar per aandeel, maar hierin was de belastingmeevaller niet inbegrepen. In het derde kwartaal van het vorige boekjaar bedroeg de winst per aandeel 84 dollarent.

De omzet verminderde van 2,6 miljard tot 2,18 miljard dollar. Apple had last van minder belangstelling voor enkele van zijn computers, waarvoor het in mei een omvangrijk reparatieprogramma aankondigde. De computers, in totaal ongeveer miljoen stuks, bleken plotseling storingen te vertonen.