Honkbalploeg begint met Kohl tegen Japan

ATLANTA, 18 JULI. Geoffry Kohl staat zaterdag op de heuvel in de eerste wedstrijd van de Nederlandse honkbalploeg in het olympisch toernooi. Tegenstander is Japan, een van de favorieten voor een medaille. De 27-jarige linkshander van Neptunus is een van de drie starters in Atlanta.

Zijn ploegmakker Rob Cordemans (21) zal de verdediging leiden in het tweede duel, dinsdag tegen Australië. Bondscoach Leurs heeft nog niet beslist wie de derde starter wordt. Hij kan kiezen tussen Peter Callenbach en Eelco Jansen.

In Florida speelde Nederland drie oefenduels tegen Australië. Twee wedstrijden gingen verloren. “Die Aussies zijn aan slag levensgevaarlijk. De wedstrijd tegen Australië in het olympisch toernooi wordt vreselijk belangrijk voor ons”, aldus Leurs. Nederland moet van Australië winnen om in aanmerking te komen voor een plaats bij de laatste vier.