Europalia Turkije gaat niet door in september 1997

BRUSSEL, 18 JULI. Cultuurfestival Europalia dat in september volgend jaar in Turkije zou plaatsvinden is definitief afgelast. De raad van bestuur van de Stichting Europalia zegt dat er “organisatorische en praktische problemen waren.” Dat meldt vandaag het Belgische dagblad De Standaard.

“De Turken komen hun afspraken niet na, waardoor de opening van het festival in september 1997 niet meer haalbaar is”, zegt commissaris-generaal Jan Hollants van Loocke in een gesprek met De Standaard. “In september 1996 moesten de teksten binnen zijn voor de catalogi, maar ze kunnen niet geschreven worden omdat de Turken nog steeds de stukken niet hebben geselecteerd. Om dezelfde reden is het onmogelijk de conservators van de deelnemende musea in binnen- en buitenland voldoende te informeren. Al weken houdt ik hen aan het lijntje. Dat kon niet blijven duren”, aldus Hollants van Loocke.