Etcetera

La Strada Voor de vijfde keer wordt in Amersfoort vanaf woensdag 24 t/m zondag 28 juli het buitenfestival Etcetera La Strada gehouden. In totaal omvat het festival bijna honderd voorstellingen, concerten en exposities van kunstenaars uit de hele wereld.

De Nederlandse theatergroep Trajekt, die overigens voornamelijk in het buitenland optreedt, verzorgt dagelijks in de Onze Lieve Vrouwetoren de produktie 'Kromme Jassen voor Jampotten, Carrillon, Was en Tapir'. Het Spaanse circusduo Escarlata Circus verzorgt ook elke dag samen met de Franse acteur Michel Hermann van Les Hommes Noires onder de titel 'The Tourists' een eigenzinnige rondleiding langs de toeristische attracties van Amersfoort. Naast andere straattheateracts uit binnen- en buitenland is er onder meer Spaanse flamenco, Argentijnse tango en een Dag van de Accordeon. Inl 033-4650950.