Bassist Chas Chandler overleden

NEWCASTLE, 18 JULI. De bassist van The Animals en manager van Jimi Hendrix Chas Chandler is gisteren op 57-jarige leeftijd overleden. Hij overleed in het ziekenhuis van het Engelse stadje Newcastle, waar hij een aantal onderzoeken liet doen naar een behandeling van een slagadergezwel, die hij een paar jaar geleden had ondergaan.

“Er was geen specifiek probleem, voor zover ik weet”, zei Keith Altham, een goede vriend van Chandler. “Het lijkt of hij een hartaanval heeft gehad terwijl hij sliep.” The Animals werden in 1964 beroemd met de hit The House of the Rising Sun. De groep ging in 1966 uit elkaar. Chandler werd toen manager. Die zomer ging hij naar een concert van Jimi Hendrix met zijn band Jimmy James and the Blue Flames in New York. Chandler werd Hendrix' manager. Hij nam hem mee naar Londen, waar hij diens niewe band The Jimi Hendrix Experience vormde. Hey Joe kwam uit in december. Chandler produceerde ook de eerste albums van Hendrix. (AP)