VLAAMSE HACHEE MET BIER EN KERSEN

Voor 4 personen:

600 gram runderlappen of riblappen

1 grote ui

25 gram boter

1 flesje Kriek Lambic (kersenbier)

2 laurierbladeren

2 sneetjes bruin brood

1 eetlepel mosterd

250 gram kersen

zout, peper

1 volle eetlepel maïzena

Snijd het vlees in dobbelstenen. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en bak de uisnippers 2 minuten mee. Schenk het kersenbier in de pan. Snijd de korsten van het brood, besmeer de sneetjes dik met mosterd en leg ze met de laurierbladeren bij het vlees. Laat het vlees, met een deksel op de pan, zachtjes drie uur sudderen. Ontpit de kersen, laat ze 10 minuten met het vlees mee pruttelen. Het brood geeft de jus een lichte binding, maar u kunt het gerecht dikker maken. Roer hiervoor de maïzena met 2 eetlepels water glad en bind hiermee de jus. Voeg naar smaak zout en peper toe. Lekker met gekookte aardappelen of puree en sperziebonen

    • Annelène van Eijndhoven