Sampras en Graf nemen niet deel aan Spelen

ATLANTA, 17 JULI. Pete Sampras en Steffi Graf doen niet mee aan de Olympische Spelen. De beste tennisser ter wereld heeft zich wegens een achillespeesblessure teruggetrokken. De Duitse nummer één van de wereldranglijst ondervindt te veel hinder van een knieblessure.

“Dit is een erg ongelukkig moment om een blessure te krijgen”, zo liet Sampras via een mededeling van de Amerikaanse tennisbond weten. “Na mijn nederlaag tegen Krajicek op Wimbledon, was ik erop gebrand iets goed te maken door bij de Olympische Spelen goud te winnen. Ik ben zeer teleurgesteld.”

Graf, de olympisch kampioene van 1988, kampte voor aanvang van Wimbledon al met een blessure aan de knie, maar kon desondanks de titel behalen. Recent onderzoek van een arts wees echter uit dat Graf de komende weken volledige rust moet houden.