Geldloper van Geldnet bv beroofd van een 'plofkoffer'

ARNHEM, 17 JULI. Twee nog onbekende mannen hebben gistermiddag rond het middaguur een geldloper van Geldnet bv overvallen in de Arnhemse wijk Presikhaaf. Zij hebben een geldkoffer met onbekende inhoud meegenomen. Eén van de overvallers bedreigde de geldloper in de hal van het postkantoor aan de achterzijde van het winkelcentrum in Presikhaaf met een vuistvuurwapen. Er is niet geschoten.

De 33-jarige geldloper kwam een cassette afleveren bij het postkantoor. Hij parkeerde vlak voor de deur en stapte de hal in. Op dat moment sprong een overvaller voor hem en dreigde hem met het vuurwapen. De geldloper gaf de cassette af, waarna de overvaller naar een rode auto rende, die bestuurd werd door een andere man. Volgens de politie is de buitgemaakte cassette een zogenoemde 'plofkoffer'. Een dergelijke koffer 'explodeert' zodra eraan wordt gemorreld.

Direct na de overval reed een politiewagen toevallig de Lange Wal in, waar het postkantoor is gevestigd. De agenten zetten de achtervolging in, maar raakten de rode auto kwijt. Later vonden zij de wagen op het industrieterrein. Een getuige had gezien dat de twee mannen overstapten in een groene auto. Ondanks intensieve zoekacties zijn de mannen nog niet gevonden.

De rode auto waarmee de overvallers wegreden is voor onderzoek naar het Arnhemse politiebureau gebracht. Vier rechercheurs en de technische recherche onderzoeken de zaak. De politie wil nog niets zeggen over de omvang van de buit. Het is de vijfde keer in korte tijd dat een transport van Geldnet wordt overvallen.

Bij een overval in september vorig jaar werd in het Geldnetkantoor in Duiven een 43-jarige medewerker van Geldnet uit Zevenaar om het leven gebracht door een collega die samenwerkte met criminelen. De overvallers maakten toen negen miljoen gulden buit. Een 34-jarige Arnhemer, collega van de doodgeschoten medewerker, heeft inmiddels bekend dat hij die moord op zijn geweten heeft.