Drummer John Panozzo overleden

CHICAGO, 17 JULI.Drummer van de band Stynx John Panozzo is gisteren in zijn huis aan een darmbloeding overleden. Hij werd 47 jaar oud.

Panozzo had al een tijdje problemen met zijn gezondheid. Hij had volgens een medisch onderzoeksbureau een leveraandoening, als een gevolg van chronisch alcoholisme. Daarom kon hij dit jaar niet mee met de band op een tour. Drummer Todd Sucherman verving hem.

Panozzo richtte Stynx op in de jaren '60, samen met zijn tweelingbroer Chuck. Er volgde een golf van succes. De band had hits als Babe, Come sail away en Lady en ontving vier platina albums.

Stynx bestond uit vijf bandleden. Johns broer Chuck Panozzo speelde basgitaar, Dennis DeYoung bewerkte de keyboards, James Young en Tommy Shaw speelden gitaar. Begin jaren '80 ging de band uit elkaar, nadat het album Kilroy was here in 1983 uitkwam.

DeYoung, Young en Shaw gingen alle drie een solocarrière volgen. Na zeven jaar kwam de band echter opnieuw bij elkaar: zij maakten in 1990 een comeback met de plaat Edge of the Century. Dat was meteen weer een succes. Er volgde een tournee in 1991.

De band is nu bezig met een tournee van 77 concerten, zonder John Panozzo. De bandleden zijn van plan de rest van de concerten op te dragen aan hun overleden drummer. (AP)