Vobis wil deel van Escom overnemen

Computerketen Vobis wil een aantal zaken in Nederland uit de failliete boedel van de Duitse computerdetaillist Escom overnemen. De Nederlandse dochter van het Duitse Vobis wil op die manier haar marktaandeel vergroten.

Vobis heeft een omzet van ruim 3 miljard mark en telt 700 werknemers. In Nederland draait het bedrijf met vier superstores, vijf franchise-zaken en 22 eigen winkels. De computerspeciaalzaak zette in 1995 met 170 vaste medewerkers en nog een aantal oproepkrachten voor 240 miljoen gulden om. De pogingen om de Duitse computerdetaillist Escom van de ondergang te redden, zijn mislukt. Het moederbedrijf Escom AG heeft naar eigen zeggen faillissement aangevraagd. De rechter in het Duitse Bensheim beslist daar maandag nog over. Het afgelopen jaar leed Escom AG een verlies van 180 miljoen mark.