Nebiolo weer in opspraak

ATLANTA, 16 JULI. IAAF-voorzitter Primo Nebiolo is opnieuw in opspraak geraakt. Volgens de Britse krant Sunday Times is bewezen dat de hoogste baas van de internationale atletiekfederatie uitslagen heeft gemanipuleerd en zo de Amerikaanse atlete Jackie Joyner-Kersee de titel atlete van het jaar 1994 heeft bezorgd.

De zevenkampster kreeg de eer die eigenlijk was weggelegd voor de Britse 400 meter horden-loopster Sally Gunnell. Een medewerker van Nebiolo knoeide volgens de krant na afloop van een verkiezingsgala in Monte Carlo met 23 stemformulieren.

Het is voor Nebiolo niet de eerste keer dat hij betrokken is bij een schandaal. Na het WK in 1987 werd bewezen dat de Italiaanse verspringer Evangelisti ten onrechte de bronzen medaille had gekregen. Destijds werd niet vastgesteld wie daar voor verantwoordelijk was.