Leden Lloyd's akkoord met herstelplan

LONDEN, 16 JULI. De Britse verzekeraar Lloyd's of Londen heeft van zijn leden, de Names, de zegen gekregen voor een reddingsplan dat zijn toekomst moet veiligstellen. In ruime meerderheid stemden de leden ermee in de aansprakelijkheden van voor 1993 onder te brengen in een nieuwe onderneming, Equitas genaamd.

De uitslag van de stemming was maandag nog niet geheel bekend, maar wel was duidelijkheid dat een grote meerderheid haar fiat heeft gegeven. Lloyd's dreigde ten onder te gaan aan enorme claims, die in de periode 1988-1992 voor een totaal verlies zorgden van acht miljard pond sterling (21,3 miljard gulden).

De Names staan met hun persoonlijk vermogen borg voor de uitkeringen die Lloyd's moet doen. Door de enorme claims dreigden velen van hen failliet te gaan. Het reorganisatieplan moest een aantal malen worden aangepast voordat de leden over de streep konden worden getrokken.

Vooral de vermindering van een nieuwe bijdrage van de Names viel goed. Bestuursvoorzitter David Rowland noemde 1993 een van de meest winstgevende jaren in de ruim 300 jaar lange geschiedenis van de verzekeraar. (Reuter)