Aanslag Kairo op Amerikaanse ambtenaar

KAIRO, 16 JULI. Een Amerikaanse regeringsemployée, Judith Goldenberg (56), is gisteren doodgestoken in de entree van het Semiramis Intercontinental hotel in het centrum van de Egyptische hoofdstad Kairo.

De aanvaller, Omar Mohammed Noaman, werd door de politie beschreven als “chronisch paranoïde, geestelijk gestoord en schizofreen”. De man, die ter plekke werd opgepakt was volgens deze mededeling 10 juni uit een psychiatrisch centrum ontslagen. Een hotelwoordvoerder voegde eraan toe dat dat de moord niets te maken had met de campagne van moslim-extremisten tegen buitenlandse toeristen.

Verscheidene moordaanslagen op buitenlanders in de laatste jaren in Egypte zijn door de politie aan 'geesteszieken' toegeschreven. De laatste dergelijke aanslag had plaats in maart 1995, toen een 'geesteszieke' een bus met Japanse toeristen in Kairo onder vuur nam. In hotel Semiramis werden in oktober 1993 twee Amerikanen, twee Fransen en een Italiaan doodgeschoten door een lid van het hotelstrijkje dat eveneens als 'geesteszieke' werd gepresenteerd. (AFP, AP)