Nederlands cricketteam verliest ook 2e vriendschappelijke interland tegen India

Het Nederlands elftal heeft zaterdag in Den Haag ook de tweede vriendschappelijke wedstrijd tegen India verloren. India scoorde in 50 overs het hoge totaal van 312 runs. Saurav Ganguly werd topscorer met 68 runs. Het Indiase wonderkind Sachin Tendulkar kwam in een spectaculaire innings tot 43 runs.

Bowler Steven van Dijk had met drie wickets voor 60 runs de beste cijfers. Luc van Troost, Peter Cantrell, Tim de Leede en Paul-Jan Bakker namen ieder één wicket.

Ook aan bat kwam Nederland niet in de wedstrijd. In 37 overs werd de ploeg uitgebowled voor 156 runs. Topscorers werden Zuiderent (35 runs) en Zulfiqar (32). Bowler Hirwani nam vier wickets voor slechts 24 runs. Vrijdag had Nederland de eerste wedstrijd tegen India al verloren, zij het met aanmerkelijk betere cijfers: 207 tegen 188 runs.

    • Rob Schoof