Deutsche Bank en ING zullen conflict bijleggen

AMSTERDAM, 15 JULI.ING en Deutsche Bank zullen op korte termijn hun conflict over het wegkopen van medewerkers van ING's zakenbank dochter Barings door Deutsche Morgan Grenfell bijleggen. ING en Deutsche Bank leggen de laatste hand aan een afspraken daarover, waarna ING's rechtszaak tegen Deutsche Bank in New York tevens van de baan is.

Dat heeft een woordvoerder van ING vanochtend bevestigd. Het is de bedoeling dat de afspraken een van de komende dagen zullen worden getekend.

Vorige maand zorgde Deutsche Morgan Grenfell voor een hoop commotie in de internationale bankwereld toen zij in één klap enkele tientallen handelaren, analisten en andere medewerkers bij ING Barings wegkocht. Het gros van de weggekocht staf werkte in de handel in effecten van bedrijven en overheden uit snel opkomende economiëen in Zuid-Amerika, een marktsegment waarin ING internationaal een grote partij is. “Een ongebruikelijke gang van zaken wordt op een wellicht ongebruikelijke manier beëindigd”, aldus de ING-woordvoerder. De Britse zakenkrant Financial Times meldde vanochtend dat Deutsche Bank tot september geen klanten van ING zal benaderen via haar oud-ING-medewerkers, terwijl zij tot december ook geen werknemers van ING zal proberen weg te kopen.

In ruil daarvoor zal ING Barings haar rechtszaak in New York intrekken om een schadevergoeding van 10 miljoen dollar (ruim 17 miljoen gulden) wegens onoirbare praktijken bij het wegkopen van de medewerkers. Deutsche Morgan Grenfell zou alles bij elkaar de afgelopen maanden 72 medewerkers van ING Barings hebben weggekocht. Volgens de ING-woordvoerder zijn veel opengevallen plaatsen inmiddels weer opgevuld.

Deutsche Morgan Grenfell, de zakenbank dochter van Duitslands grootste bank, heeft het afgelopenjaar op ruime schaal nieuwe mensen aangetrokken van andere banken in een poging om op deze manier haar positie te versterken, zonder zelf een (dure) Angelsaksische zakenbank over te nemen.

De hoogte van de geboden bonussen en salarissen maakte andere banken nerveus, omdat zij vreesden dat het (toch al hoge) peil van de salarissen in de financiële sector verder zou worden opgeschroefd als het gemeengoed zou worden bij elkaar hele teams van specialisten weg te kopen.