Chrysler behaalt in tweede kwartaal beste resultaat ooit

Chrysler, het op twee na grootste autoconcern van de Verenigde Staten, heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een winst behaald van 1 miljard dollar.

Dat is het beste tweede-kwartaalresultaat in het bestaan van de onderneming. In de overeenkomstige periode vorig jaar verdiende het bedrijf slechts 135 miljoen dollar. De explosieve verbetering van het tweede-kwartaalresultaat is enigszins vertekend. In het tweede kwartaal vorig jaar werd het concern getroffen door hoge introductiekosten voor nieuwe bedrijfswagens en tegenvallende verkopen in Mexico.

De omzet steeg van 12,5 naar 15,8 miljard dollar. Het marktaandeel van de autoproducent steeg met 1,5 procent tot 17,6 procent. Over de eerste zes maanden heeft Chrysler een winst behaald van 2 miljard dollar tegen 631 miljoen dollar in 1995, terwijl de omzet toenam van 26,1 naar 30,3 miljard dollar. In verband met de goede prestaties heeft Chrysler zijn productieplannen voor geheel 1996 naar boven bijgesteld.