AZ-speler te dik na vakantie

Vier voetballers van AZ zijn uit de A-selectie gezet. Donny Huysen, Siemen Zijm, Winston Daniëls en Paul Nortan zijn met een te hoog vetpercentage teruggekeerd van hun vakantie. Trainer Theo Vonk heeft het viertal niet meegenomen naar het trainingskamp in Oostenrijk, omdat zij zich niet zouden hebben gehouden aan het trainingsprogramma dat Vonk voor de vakantie had meegegeven.

Vanuit Oostenrijk doet Vonk deze eerder verschenen berichten af als “gewoon gelul”. Volgens de coach liggen andere redenen ten grondslag aan de “voorlopige” verwijdering van de vier. Die redenen zijn “bij de jongens bekend, en moeten niet in de krant”. Wat is de lezing van Paul Nortan?

Zijn jullie inderdaad te dik teruggekeerd van vakantie?

“Ik kan natuurlijk niet voor die andere jongens spreken, maar er is wat mij betreft wel wat van waar. Ik heb inderdaad een iets te hoog vetpercentage. Maar dát is niet de reden dat ik niet mee ben naar Oostenrijk. Het te hoge vetpercentage is een lulsmoes. Al had ik een vetpercentage van 2 gehad, dan was ik nog niet geselecteerd.”

Wat is dan de reden dat je uit de selectie bent gezet?

“Aan het eind van het vorige seizoen had Vonk me al te kennen gegeven dat ik uit kon kijken naar een andere club. Ik had zelf ook al aangegeven dat ik weg wilde bij AZ. Dus Vonk dacht dat ik na de vakantie überhaupt niet meer terug zou keren in Alkmaar. Omdat ik nog geen andere club heb gevonden, heb ik mij gewoon gemeld bij de eerste training. Men is nog bezig iets voor mij te zoeken, maar de transfermarkt ligt op dit moment heel moeilijk. Het verloop van spelers is te laag.”

Heb jij je wel aan het speciale trainingsprogramma gehouden?

“Ik heb helemaal geen trainingsschema gekregen van de trainer. Dus daar kan ik me dan moeilijk aan houden. De andere spelers hebben wel zoiets gekregen. Intussen probeer ik mezelf wel in conditie te houden. Ik ben net terug van een duurloop. 's Middags train ik met de andere drie jongens onder leiding van onze manager. Dat doe ik overigens gewoon voor mezelf, om op tijd weer fit te zijn voor het nieuwe seizoen, eventueel dus voor een andere club.”

Hoe was je vakantie?

“Ik heb van een heerlijke vakantie genoten op het strand in Portugal. Zonder bier, want ik drink helemaal geen bier.”