Achtien miljoen voor energiebesparende innovaties beschikbaar

Het ministerie van Economische Zaken stelt 18,4 miljoen gulden beschikbaar voor de stimulering van investeringen in energiebesparing in de industrie. Dat heeft minister Wijers (Economische Zaken) vandaag bekendgemaakt. In totaal is dit jaar 20 miljoen beschikbaar voor studie- en investeringsprojecten tezamen.

In de nu geopende inschrijving op basis van een ministeriële regeling kunnen subsidie-aanvragen worden ingediend voor demonstratie- en marktintroductieprojecten. Deze moeten bijvoorbeeld betrekking hebben op energiebesparing in industriële productieprocessen via procesvernieuwing. Industriële bedrijven, maar ook samenwerkingsverbanden van bedrijven, kunnen tot en met 28 oktober hun aanvragen indienen. Dit geldt ook voor industriële wasserijen, koelhuizen en de aardolie- en aardgaswinningsector.