ABN Amro mist kantoren Banco Federal

ABN Amro heeft misgekleund bij zijn poging om een deel van het kantorennet van de Argentijnse Banco Federal te kopen. De elf vestigingen zijn overgenomen door een Argentijnse bank, die alle kantoren wilde kopen.

Wel was ABN Amro de hoogste bieder, aldus een woordvoerder. De Nederlandse bank wil haar retail-bankactiviteiten in Zuid-Amerika versterken. In november vorig jaar bracht ABN Amro een bod uit op elf filialen van Banco Federal. Die bank stond op dat moment onder curatele van de Argentijnse centrale bank. In Buenos Aires heeft ABN Amro al veertien vestigingen. Zes daarvan kocht ze in 1994 van de Bank of Tokyo. De bank heeft in Argentinië zo'n driehonderd mensen in dienst. ABN Amro zou er via de kantoren van Banco Federal ongeveer honderd werknemers bij krijgen.