Vuurwerk met Webtel niet meer op Internet

Het Haarlemse bedrijf Vuurwerk moet onmiddellijk ophouden met het aanbieden van Webtel op Internet. In Webtel zijn telefoonnummers en bijbehorende gegevens opgenomen uit de CD-foongids op cd-rom van PTT. De president van de rechtbank in Haarlem, mr. C.A. Terwee-van Hilten, heeft dit bepaald in een kort geding dat PTT Telecom had aangespannen tegen Vuurwerk.

Vuurwerk maakte met het aanbieden van Webtel inbreuk op de geschriftenbescherming van PTT Telecom, vindt de rechtbankpresident. Het Haarlemse bedrijf heeft van de CD-foongids de databestanden afgehaald met alle telefoonnummers en gegevens en biedt deze kosteloos aan op Internet. De PTT komt na de zomer met een eigen gids op Internet. Vuurwerk moet een voorlopige schadevergoeding van 15.000 gulden betalen aan de PTT.