Exportverbod van Grieks vlees

BRUSSEL, 13 JULI. Het permanente Veterinair Comitée van de Europese Unie heeft geadviseerd een volledig exportverbod in te stellen voor Grieks vlees en zuivelproducten. Dit wegens een epidemie van mond-en-klauwzeer in dat land. De Europese Commissie zal het besluit maandag bekrachtigen, verklaarde een woordvoerder. Het exportverbod zal op 1 augustus door de Commissie worden geëvalueerd.

De Griekse regering noemde het exportverbod “ongerechtvaardigd”. “Griekenland heeft alle benodigde maatregelen genomen en beschouwt dit besluit dus als onterecht, overdreven en hard”, verklaarde de regeringswoordvoerder in Athene. Nederland voert een minimale hoeveelheid feta-kaas in uit Griekenland. Het gaat om een hoeveelheid van rond 5 ton, verklaarde een woordvoerder van het Produktschap voor Zuivel. (AFP)