'Elf medailles voor Nederland'

ATLANTA, 13 JULI. De Nederlandse afvaardiging zal in Atlanta minder medailles halen dan bij de Olympische Spelen in Barcelona. Dat is althans de mening van het gezaghebbende Amerikaanse tijdschrift Sports Illustrated. In de olympische voorbeschouwing voorspelt het sportblad elf medailles voor Nederland, vier minder dan vier jaar geleden.

Anky van Grunsven (dressuur), plankzeilster Dorien de Vries, judoka Angelique Seriese en de Holland Acht (roeien) behalen volgens het tijdschrift een gouden medaille. Zilver komt volgens de prognose in handen van de judoka's Jenny Gal en Mark Huizinga, de dressuurploeg en het tennisdubbel Paul Haarhuis-Jacco Eltingh. Bij brons wordt gedacht aan judoka Jessica Gal, de volleyballers en het roeiduo Irene Eijs en Eeke van Nes.

Ellen van Langen en de dressuurploeg behaalden vier jaar geleden de enige twee gouden medailles voor de ploeg van chef de mission André Bolhuis, die verder zes zilveren en zeven bronzen plakken won.