Cricketteam verliest

DEN HAAG, 13 JULI. Het Nederlands cricketelftal heeft gisteren een eervolle nederlaag geleden. In de eerste van de twee wedstrijden tegen het zeer sterke India verloor de ploeg met een verschil van slechts negentien runs. Nadat de Indiërs in vijftig overs 207 voor 7 hadden gemaakt bleef het scorebord voor Nederland staan op een stand van 188 voor 6.

Nederland miste onder anderen topbatsman Peter Cantrell, maar gaf de Aziaten niettemin goed partij. Alleen de Indiër Manrekar maakte veel indruk aan de wickets. Hij bleef met zeventig not out. In de Nederlandse aanval werden de wickets gedeeld door Kahn, Singh en Van Dijk die elk twee slachtoffers maakten. De Leede was in tien overs met 1 voor 54 minder gelukkig.

Met Nederland vervolgens aan bat dreigde de wedstrijd uit te lopen op een forse nederlaag nadat Scholte en De Leede voor 28 en 27 runs waren vertrokken en Zuiderent niet verder kwam dan negentien. Van Noortwijk verhoogde echter het tempo met een uitstekende bijdrage van 41, waarna Schiferlei met enkele forse zessen de bowlers uit hun lengte sloeg om met een welverdiende 34 not out het strijdtoneel te verlaten. (ANP)