Almere

Wat een ongelofelijk negatief artikel van Lucien Wopereis (NRC HANDELSBLAD, 8 juli). Hoe makkelijk is het toch om alleen te praten over wat er niet goed is aan Almere. Almere is niet alleen het Gooi van de 'gewone man', Almere biedt ook een ongelofelijke vrijheid. De mensen zijn zichzelf en zijn wars van allerlei snobistische fratsen. In Almere voelen wij ons lang niet zo opgesloten als in 't Gooi, waar absoluut geen plaats meer is voor het aantal mensen dat er vandaag de dag woont.

De negatieve verschijnselen die Wopereis noemt zijn eerder een teken van de jaren negentig dan een specifiek Almere-verschijnsel.

Almere is de enige plek dicht bij de Randstad waar prijs en kwaliteit van de woningen goed in verhouding staan met elkaar. Almere is er voor mensen met lef. Almere is er niet voor napraters die alleen maar kunnen verzinnen dat Almere zo 'beladen' is.

(Ik ben een ex-Gooier die Almere en haar vrijheid en ruimte nooit meer kwijt wil.)

    • Yvette Snoeks