Akkoord scheiding Charles, Di

LONDEN, 13 JULI. De Britse kroonprins Charles en prinses Diana zijn het eens geworden over een scheiding. Daarmee komt een einde aan een huwelijk dat bij de sluiting, 15 jaar geleden, door veel mensen binnen en buiten het Verenigd Koninkrijk als een sprookje werd gezien maar dat - zoals Charles en Diana zelf hebben toegegeven - steeds meer ontaardde in een nachtmerrie.

Volgens advocaten van Charles en Diana, die gisteren bekendmaakten dat de overeenstemming was bereikt, ligt het in de verwachting dat de scheidingsprocedure in augustus wordt afgerond.

Niet bekend

Diana en Charles blijven samen verantwoordelijk voor de opvoeding van hun twee kinderen, William en Harry. Voor Diana is nog steeds een “rol” weggelegd, al moet de inhoud daarvan nog nader worden gedefinieerd. In het vraaggesprek vorig jaar zei de prinses, die vaak op bezoek gaat in ziekenhuizen bij aidspatiënten, dat ze “een koningin van de harten van de mensen wilde zijn”.

Vorig jaar december riep koningin Elizabeth haar zoon en schoondochter op om te scheiden omdat de huwelijksperikelen van de twee, die steeds uitlekten naar de pers, het Britse koninlijke huis te veel schade berokkenden. De koningin deed haar oproep nadat Diana op televisie had gezegd dat ze in haar huwelijk met Charles diep ongelukkig was en, net als de kroonprins, buitenechtelijke relaties heeft onderhouden. Ook uitte Diana haar twijfel over het talent van Charles voor het koningschap. (Reuter)