Meer mannen bij cabinepersoneel KLM

Het ziet ernaar uit dat het grote vrouwelijke overwicht onder het cabinepersoneel bij KLM de komende tijd geleidelijk aan zal worden teruggedrongen. Bij een nieuwe wervingsronde voor stewardessen en stewards die eerder dit jaar begon waren er onder de sollicitanten opvallend veel mannen. Deze groep zorgde voor een derde van de brieven.

“We zien bovendien een trend dat zich meer geschikte mannelijke sollicitanten melden”, aldus een woordvoerder van KLM. Omdat de selectieprocedeure nog volop gaande is, wil KLM nog geen gegevens kwijt over het percentage mannen dat de luchtvaartmaatschappij voor het verzorgen van de passagiers in dienst gaat nemen. Het is overigens wel beleid bij KLM om te streven naar een groter evenwicht tussen mannen en vrouwen bij het cabinepersoneel.

Dat het werken aan boord van een vliegtuig nog steeds bij grote groepen tot de verbeelding spreekt, blijkt uit het kolossale aantal telefoontjes dat KLM op de eerste dag van de wervingsactie te verwerken kreeg. Op die dag grepen 131.339 belangstellenden naar de telefoon. Uiteindelijk stuurden bijna 7.500 kandidaten een sollicitatiebrief. Van degenen die KLM oproept voor de selectieprocedure haalt gemiddeld ongeveer 10 procent de eindstreep.