Lloyd's na vijf jaar op winst

LONDEN, 12 JULI. De Britse verzekeringsmarkt Lloyd's of London heeft na vijf jaar zware verliezen over het tekenjaar 1993 een winst behaald van 1,08 miljard pond (2,87 miljard gulden). Dat heeft bestuursvoorzitter David Rowland vanmorgen bekendgemaakt. Volgens Rowland was 1993 een van de meest winstgevende jaren in Lloyd's 308-jarige geschiedenis.

De assurantiebeurs maakt zijn resultaten altijd pas drie jaar na dato bekend in verband met de afhandeling van claims die doorgaans enkele jaren in beslag neemt. Rowland noemde de stijging van de verzekeringspremies en het relatief lage aantal rampen als voornaamste oorzaken van de goede resultaten. De vorige vijf tekenjaren (1988-1992) boekte Lloyd's in totaal 8 miljard pond (21,3 miljard) aan verliezen. Rowland poogt momenteel de 34.000 financiers (“names”) zover te krijgen dat ze zijn plan steunen om de torenhoge schulden uit het verleden onder te brengen in een nieuw op te richten onderneming onder de naam Equitas. De jaarlijkse ledenvergadering stemt daar maandag over.

Volgens de bestuursvoorzitter zal zijn plan het vertrouwen van cliënten in Lloyd's versterken en de markt weer uitzicht bieden op nieuwe winstgevende activiteiten. Ron Sandler, die de dagelijkse leiding over de markt in handen heeft, maakte verder nog bekend dat alle vier de deelmarkten van Lloyd's in 1993 aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt. (Reuter)