Het olifantenprinsesje

Er leefde eens een prinses Floor, zij was lief en mooi. Zij leefde in een mooi paleis. Ze had alles wat ze wilde, en ieder kind was haar vriendin. Dus ze verveelde zich nooit. Maar... ze had één slechte eigenschap: ze wilde alles hebben en houden.

Elke dag bleef ze wel drie uur achter de spiegel, om te kijken of ze mooi genoeg was. Iedere dag droeg ze een ander jurkje, schoentjes, oorbelletjes, een ketting en kousjes. Zo wilde ze weer een egeljurkje en dan weer een kersenjurk. Zo zag ze op een keer een mooie roze olifant. Prinses Floor wilde een jurk van die olifantenhuid. Dat mag niet, zei haar slimme vader, want dat is gemeen. Maar ze zou en ze moest een jurk van die olifantenhuid krijgen, dus pakte ze haar grootste net en ving de olifant. Maar de olifant zei: sim sala bim, ik wil dat jij een olifantskop had. Boem... ze had een olifantskop. Ze huilde en huilde en huilde, maar het hielp niets.

Prinses Floor besloot weg te gaan, ze trok een gordijn over haar hoofd en vertrok. Al snel kwam ze bij een circus. Je weet dat ze daar verzot op vreemde dieren zijn. Dus ze mocht daar werken. Eerst dacht ze daar in het circus is het leuk en gezellig. Maar dat was niet zo: iedereen trok aan haar slurf. Toen vertrok ze. Later kwam ze bij een kasteel aan. Ze vroeg of ze daar mocht werken. Dat wilden ze niet: wie wil er nou een olifant in de keuken? Zo ging het vaak door, wel tien keer. Maar toen kwam Floor bij een paleis waar een blinde prins woonde. Hij wilde heel de dag worden voorgelezen. En bijna niemand was geschikt. Toen het prinsesje kwam werd ze meteen aangenomen: ze had een goede stem en de prins zag haar uiterlijk toch niet. Floor mocht in het paleis wonen. De prins hield van Floor.

Maar op een dag wilde Floor aan de olifant vragen of hij de prins kon laten zien. Dat deed hij. Toen Floor terug was kon de blinde prins zien. Hij vroeg wie Floor was. Floor zei: ik ben Floor de lelijke olifantenprinses. De prins zei: Maar jij bent zo mooi. De prinses dacht dat hij een grapje maakte. Toen keek ze in de spiegel en zei IK BEN WEER MOOI!! Dat had de olifant gedaan. De prins wilde met haar trouwen en prinses Floor zei ja. De bruiloft werd een groot feest en ze leefden nog lang en gelukkig.

    • Andrea Chjao