Bokswedstrijd eindigt in chaos

Foto: NEW YORK - Direct na afloop van de bokspartij tussen de Amerikaanse zwaargewicht Riddick Bowe en de Pool Andrew Golota zijn gisteravond in Madison Square Garden in New York rellen uitgebroken. Nadat de scheidsrechter de Pool had gediskwalificeerd wegens herhaald onreglementair slaan, sprongen enkele helpers van Bowe in de ring waar zij Golota belaagden. TE. In korte tijd was het podium gevuld met vechtende mensen. Pas na een kwartier slaagde de politie er in de orde te herstellen en de boksers naar de kleedkamers te begeleiden. Golota had een diepe wond aan zijn achterhoofd opgelopen. De trainer van de Pool, een hartpatiënt, kreeg het benauwd en werd op een brancard naar een ziekenhuis gebracht.

Tijdens het gevecht verkeerde oud-wereldkampioen Bowe regelmatig in grote problemen. Tot grote woede van de fans van Bowe raakte Golota de Amerikaan echter een paar keer onder de gordel. In Madison Square Garden waren ruim 11.000 toeschouwers, van wie er zich een paar honderd met de gevechten bemoeiden. Er vielen twaalf lichtgewonden. In en buiten de arena bleef het na afloop van de partij nog lange tijd onrustig. (Foto's AP)