Philips en Sony willen Internet via tv

Philips en Sony hebben een licentieovereenkomst gesloten met WebTV Networks. Met de techniek en de dienstverlening van deze Amerikaanse onderneming kunnen beide elektronicaconcerns hun klanten een aansluiting op het wereldwijde computernetwerk Internet aanbieden via de televisie. Philips wil eind dit jaar de eerste toepassing op de Amerikaanse markt zetten, zo maakte een woordvoerster gisteren bekend.

Het is de bedoeling dat een Internet-aansluiting via WebTV 'technisch gezien' dezelfde kwaliteit biedt als een aansluiting via de personal computer. Aangezien televisies doorgaans over betere beeldschermen en geluidsboxen beschikken, kan de kwaliteit zelfs nog beter worden dan via de pc.

Philips heeft grote verwachtingen van Internet-toepassingen, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van de personal computer. Recent marktonderzoek leerde de onderneming uit Eindhoven dat 40 miljoen pc-loze huishoudens op Internet willen, als het goedkoper was en eenvoudiger in het gebruik.