Orkaan Bertha

MIAMI, 11 JULI. De Amerikaanse autoriteiten hebben gisteren besloten tot de tijdelijke evacuatie van ongeveer een miljoen mensen in de staten Florida, Georgia, North en South Carolina en Virginia om hen te beschermen tegen de orkaan Bertha. Gisteren trok Bertha, de eerste grote orkaan van het seizoen, over de Bahama's.

Amerikaanse meteorologen verwachtten dat Bertha na de Bahama's Florida zou aandoen, maar de orkaan heeft inmiddels zijn koers verlegd naar North Carolina en Virginia. De kracht van de orkaan is inmiddels afgenomen. Eerder deze week bereikte de orkaan windstoten van 194 km per uur, maar dat is inmiddels verminderd tot 165 km per uur. Toch beschouwen de autoriteiten Bertha nog als een groot gevaar omdat hij op weg is naar een aantal dichtbevolkte staten. (Reuter, AFP)