Jalink vecht uitspraak aan

ROTTERDAM, 11 JULI. Voetballer Nico Jalink wil met hulp van de spelersvakbond VVCS de uitspraak van de arbitragecommissie van de KNVB aanvechten. Die besloot dat de 32-jarige middenvelder voor ontbinding van zijn contract met Sparta een vergoeding van 300.000 gulden moet betalen.

“De hoogte van dat bedrag staat in geen verhouding tot mijn salaris bij Sparta”, aldus Jalink. “Hoe kan ik drie ton betalen? Dat verdiende ik nog niet in twee seizoenen.” De middenvelder tekende kort voor het einde van de competitie een driejarige overeenkomst met NAC. “En daar train ik nu al een week.”

Sparta weigerde evenwel medewerking te verlenen. Het beriep zich op een mondeling akkoord met Jalink over een éénjarige verlenging van zijn verbintenis. De arbitragecommissie moest daarop uitsluitsel brengen. “Een laffe uitspraak”, vindt Jalink. “Met deze uitspraak dwingen ze me bijna terug te keren naar Sparta. En dat is het laatste wat ik wil.”