Fotowedstrijd

Maak een foto van de Zomer in Rotterdam, die zo bijzonder is als het maar kan. Je kunt voor jezelf al een paar dingen opschrijven die helpen een mooie foto te maken: fotografeer bij zonnig weer, bij regen kan natuurlijk ook, als er maar iets bijzonders te zien is. Handig is ook als je een plek uitzoekt waar je in een klap kunt zien dat het Rotterdam is. Neem nou niet allemaal tegelijk de Euromast als onderwerp!

Kortom: ga met je camera op stap door de stad en laat zien hoe jij de zomer ziet: de buurman eet net een nieuwe haring, je spelende vriendjes, zwemmen in Rotterdam. In de jury van de fotowedstrijd voor kinderen van 6 tot 12 jaar zitten Gina Kranendonk (fotografe die veel portretten maakt), Aad Speksnijder (uitgever en directeur van galerie Duo-Duo) en de fotograaf van NRC Handelsblad Vincent Mentzel. De eerste prijs is een dagje op stap met Vincent Mentzel als hij een foto gaat maken voor de krant èn een fototoestel. Tweede prijs een wegwerpcamera en de derde prijs is een foto-album èn alle drie een vergroting van de winnende foto in een lijst. Ook zijn er nog zeven extra prijzen. Insturen vóór 1 aug naar Hotel New York, Koninginnehoofd 1, 3072 AD Rotterdam; wel even fotowedstrijd op de envelop zetten. Schrijf op de achterkant van de foto je naam, adres en leeftijd en bewaar het negatief goed voor een eventuele vergroting. Prijsuitreiking zo 18 aug 15u Hotel New York.

Wilhelmina's Zomers

De zwervende clown Stip en haar Vriendje Beer zijn altijd samen. Overal waar ze komen wil Beer zijn kunsten vertonen, zoals die geweldige 'truc met drie ballen'. Maar op een dag is bal nummer drie spoorloos verdwenen. Stip en Beer proberen alles om een truc te redden, maar niks lukt. Paula van der Sman speelt 'Stip en Beer' voor kinderen van 3 tot 7 jaar voor Hotel New York, Koninginnehoofd 1, Rotterdam (Kop van Zuid). Als het regent wordt er binnen gespeeld. Toegang gratis.

School's Out

Mountainbiken over ruig bergterrein, skeeleren, klimmen op de hoogste klimrots van Nederland, kanoën, vlotten bouwen of een echte survivaltocht maken. Dat kan allemaal in het Bergsche Bos in Rotterdam, waar iedere wo en vr van 8 juli t/m 16 aug van 0930u tot 17u15 Survive wordt georganiseerd. Voor jongeren van 12 t/m 15 jaar, de toegangsprijs is ƒ 10,- Recreatie Rotterdam heeft ook op het strand van Hoek van Holland een vakantieprogramma To the Beach: elke ma, di en do van 10-18u kan je gratis vliegeren, moddergevechten houden, handballen, volleyballen, voetballen en wil je wel eens een body - of skimboard proberen en je vriendjes hebben er geen dan kan je er daar mee oefenen. Een treinkaartje vanaf elk station in Rotterdam of voor het shuttle-treintje kost een tientje. En elke wo en do van 19 tot 22u is het Let's Party: disco met de dj's van de Stadsradio in wijkgebouw De Larenkamp, Slinge 303, de toegang is gratis. Tickets (voor de trein) en inl bij Recreatie Rotterdam, Coolsingel 6, bij de balie op de 5e etage 010-4172996.

Natuurbeleeftocht

Heb je ooit naar de stilte in het bos geluisterd? Of met een blinddoek door een dicht bos gekropen? Tijdens de natuurbeleeftochten van bezoekerscentrum van Natuurmonumenten Dwingelderveld ga je de natuur op een andere manier ontdekken. De tochten zijn op wo 17 juli (voor kinderen van 4 tot 7 jaar), 24 juli (8 tot 12) en 31 juli (4 tot 7) in bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22, Ruinen. De tocht begint om 14u en duurt ongeveer twee uur. Kosten ƒ 1,- per kind. Van te voren aanmelden is verplicht: 0522-472951.

Informatie over activiteiten voor kinderen kunt u sturen naar NRC Handelsblad, Kinderagenda, Postbus 8987, 3009 TH Rotterdam.

    • Tonny Schoemaker